неділю, 27 січня 2019 р.

Тиждень хімії у ліцеї


Кожен аспект сьогоднішнього світу, навіть політика і міжнародні відносини, знаходиться під впливом хімії.
Лайнус Полінг
       Позакласні заходи кожного предметного тижня розвивають здібності дітей, стимулюють їх творчу активність, озброюють практичним розумінням та допомагають у виборі професії. Не став винятком і тиждень хімії, який проходив у Славутському ліцеї ІІ – ІІІ ступенів Хмельницької обласної ради з 21.01. по 26.01.2019 року. Розпочала тиждень вітальня хімічних цікавинок з колби Д.І.Менделєєва, що дивували, поповнювали знання та спонукали дізнатись більше про чарівний світ науки. 

        Традиційними для предметного тижня стали інформаційна мозаїка «Загадкова хімія» у галереї закладу та хімічний відеодайджест у холі ліцею. Розгадування хімічних ребусів пожвавило навчальний процес, сприяло розвитку кмітливості учнів. 

 

       Для здобувачів освіти 10-Б класу проведено екскурсію на підприємство «ГЕБЕРІТ КЕРАМІК ПРОДАКШН», що сприяла поглибленню знань учнів про хімічні виробництва та формуванню життєвих компетентностей.
       У випуску газети «Хімічна правда» розглянуто питання здорового харчування, викрито небезпечні продукти, які завдають шкоди здоров’ю дітей та підлітків.


       Наймолодших здобувачів освіти закладу, учнів 5 класу, запросили у «Хімічний експерементаріум» учні 11-Б класу біолого – хімічного профілю. П’ятикласники не лише переглянули цікаві досліди, а й самі провели експеримент.

        Пошуки кращого кросвордиста вкотре довели: у нашому закладі розумні і наполегливі учні.
      Завершився  тиждень інтелектуальним змаганням здобувачів освіти 10-Б і 11-Б класів за звання «Кращі хіміки ліцею». Учні продемонстрували свої здібності, знання з хімії, креативність та винахідливість.
     Сподіваємось, що всі учасники заходів зуміли відкрити для себе такий особливий, водночас науковий і практичний, світ хімії.

Немає коментарів:

Дописати коментар